2 november 2018
19:00

Nora HC

Referat: HC Örnen - Nora HC

Äntligen! Fredagens match innebar HC Örnens tre första poäng för säsongen och det var tre väldigt efterlängtade poäng. Slutresultatet skrev till 7-3 efter bland annat två hattrick-hjältar i Daniel Strindlund och Johan Sahlin.

HC Örnen började den första perioden på bästa sätt då man redan efter 55 sekunder kunde göra 1-0 genom Johan Sahlin. Detta momentum tog man till vara på då man fortsatte att skapa chanser och hade en 3-0 ledning efter halva perioden. I dette skede av matchen slappnade HC Örnen av lite och bjöd in Nora i matchen och detta resulterade i två mål för Nora innan den första perioden var slut.

Den andra perioden präglades av ett ganska slarvigt spel från båda lagen, lågt tempo och mycket spel i mittzonen. Detta innebar att det inte skapades jättemånga chanser åt något håll. Trots detta kunde HC Örnen utöka sin ledning i mittenakten till 4-2 genom mål av Daniel Strindlund.

I den tredje perioden tog HC Örnen återigen tag i taktpinnen och kunde på fem minuter gå ifrån till både 5-2 och 6-2 genom mål av Johan Sahlin och Daniel Strindlund. Under den tredje perioden visade HC Örnen periodvis upp ett spel som man bör spela mot samtliga lag i serien med bra fart, enkla lösningar och bra avslut. Detta spel resulterade i en ganska komfortabel seger med 7-3 till slut.

Värt att nämna angående denna match är att HC Örnen hade två stycken spelare som gjorde hattrick, Daniel Strindlund och Johan Sahlin. Vi berömmer även hela lagen för en solid insats matchen igenom och att samtliga gjorde allt för att hitta vägar att vinna.

HC Örnen tog alltså sina tre första poäng för säsongen och nu hoppas vi att det släppte lite anspänning och att man kan ta med sig detta till kommande matcher. På fredag den 9/11 är det bortamatch i Kungsör som står på schemat och där hoppas vi att vi kan fortsätta på vinnarspåret.